Creatieve logistieke oplossingen, dat is onze kracht!

Het is een opvallende trend: grote containerrederijen bieden binnen de mondiale maritieme supply chain steeds nadrukkelijker end-to-end logistieke oplossingen aan (de zogenaamde industriële contractlogistiek). Is dit een bedreiging voor gespecialiseerde logistieke dienstverleners zoals Naxco Belgium? Een disruptie van de logistieke markt? Naxco Belgium CEO Sven De Meester vindt van niet en is allerminst ongerust. “Deze evolutie zet onze eigen sterktes alleen maar extra in de verf.”

Waarom bieden deze containerrederijen naast hun standaarddiensten ook contractlogistiek aan? “De ‘grote oceaanspelers’ willen steeds meer controle over de totale logistieke keten en over het totaalplaatje van ladingen,” aldus Sven De Meester die deze evolutie boeiend vindt en op de voet volgt.

Sven plaatst deze kanttekening. “Ik betwijfel of ze, zoals Naxco Belgium, tegemoet kunnen komen aan specifieke logistieke wensen van bedrijven, aan last-minute wijzigingen in de planning. Kunnen ze ‘à la dernière minute’ creatieve oplossingen verzinnen als het even niet loopt zoals vooraf gepland? Ongetwijfeld beschikken deze spelers over ruime financiële en IT-middelen, maar van een disruptie van de logistieke markt is in mijn ogen geen sprake, dit zorgt hoogstens voor een andere opdeling van de markt.”

Sven ziet deze evolutie als een uitstekende kans om de specifieke aanpak van Naxco Belgium in de verf te zetten. “Naxco Belgium is een all-in-one expediteur die dankzij een uitgebreid internationaal netwerk elke fase in het transport en de logistiek van a tot z opvolgt. Snel, betrouwbaar en met een persoonlijke service. Wij gaan voor een volledige ontzorging van onze klant met als hoofddoel: een soepel verloop van de supply chain.”

Persoonlijke service

“Dankzij onze jarenlange expertise bieden we een oplossing voor iedere onderneming, op ieder moment, in elke situatie. Onze kracht, dat is onze persoonlijke service, over de hele lijn,” vervolgt Sven. “Met creatieve oplossingen zijn we in staat om transport te regelen op bv. moeilijk bereikbare plaatsen. Wij zorgen dan voor de dagelijkse telefonische opvolging met de mensen ter plaatse, de trader en de transportfirma. Alles in dienst van de wensen van onze klant.”

Out of the box

Persoonlijke service en creatief denken, houdt ook in: out of the box denken, zoals het zoeken naar alternatieve transportroutes en transportmanieren. “Wanneer bv een bepaalde goederenstroom door omstandigheden geblokkeerd wordt vanuit China, is het verleggen van de logistieke stroom naar de weg, bv ex Oost-Europa, snel geregeld. Zo kan de klant zijn lading van een andere leverancier & vanuit een andere regio aankopen met een minimale verstoring van zijn supply chain & business. Door onze wendbaarheid slagen we erin om een dergelijke ingrijpende structurele aanpassing op korte termijn te verwezenlijken. Daarin schuilt onze kracht!”

Wendbaar werken en direct contact

“Dat is het voordeel van een bedrijf zoals Naxco Belgium: een kleine maar flexibele organisatie die wendbaar werkt, en op onverwachte gebeurtenissen en specifieke vragen kan inspelen. We hebben op elk moment direct contact met onze klanten, met onze onderaannemers en iedereen in ons netwerk. Die wendbaarheid is ons DNA!”

“Ons bedrijf blijft dan ook maximaal investeren in de kennis en het talent van onze mensen en in onze service. Meer dan ooit zullen we onze klanten persoonlijk ondersteunen en adviseren!”