Transport via luchtvracht: ideaal in drukke seizoenen

De vele voordelen van de luchtvracht

Vooral op drukke, overbevraagde piekmomenten is het voor iedere onderneming een heuse uitdaging om alle transporten tijdig binnen én buiten te krijgen. Hoe kan u zich terdege voorbereiden op dergelijke bottlenecks? Naxco Belgium deelt graag met u een aantal waardevolle tips bij het voorbereiden van uw transport per luchtvracht.

  1. ​​​​​Plan uw transport pro-actief in

    Een tijdelijk verhoogde vraag naar voorraden is meestal incalculeerbaar. Een aantal periodes en seizoenen kenmerken zich door een toevloed aan bestellingen. Laat u daardoor niet verrassen en maak een goed doordachte jaarlijkse planning op. 
    Vooral het eindejaar is een terugkerende drukke periode waarop u perfect op voorhand kan anticiperen. De periode net voor de zomervakantie is meestal ook een piekmoment, omdat verschillende bedrijven nog hun zaakjes in orde willen hebben vooraleer iedereen op vakantie vertrekt. Door deze periodes, samen met uw bedrijfseigen data, helder in kaart te brengen, kan u uw transport duidelijk vormgeven.
     

  2. Denk outside the box

    Door de huidige situatie zijn een aantal producten moeilijk leverbaar en dreigen er tekorten aan bepaalde voorraden. Er bestaat een ruim scala aan degelijke supply chain software die een transparant overzicht over uw voorraden bieden. Op die manier kan u ruim op voorhand uw transporten inplannen en eventueel in bulk aankopen.
    U kan zich hierbij laten adviseren door Naxco Belgium, die voor u met plezier verschillende expeditie-opties uitdokteren. Op die manier komt u nooit voor ellenlange achterstanden of vertragingen te staan.
     

  3. Schakel een ervaren partner binnen luchtvracht in 

    Om een duidelijk inzicht te krijgen in de overvloed aan expeditie-opties, doet u best beroep op een gekwalificeerde expediteur. Zij kunnen in samenspraak met u, rekening houdend met uw transport en vraag, alle bestaande oplossingen overlopen. Zo kan u alle elementen in rekening brengen: financiën, snelheid, wendbaarheid, … Aan de hand van dit overzicht kan u een verstandige keuze maken die perfect aansluit bij uw specifieke situatie.

    Overweegt u een zending per luchtvracht in te boeken? Bent u benieuwd naar onze tarieven? Neem vrijblijvend contact op, wij bieden graag een oplossing op maat.